DOT erbjuder interaktiva föreställningar för alla åldrar.  

Ta kontakt och boka ett besök av någon av våra aktuella föreställningar!

Det mest värdefulla? Läromedelspaket våren 2023

 

 

Läromaterialpaket Det mest värdefulla?

Det deltagande dramat som riktar sig till årskurserna 7-9 och andra stadiet, berättar om hurdana sinnesstämningar det var i Helsingfors under krigsåren och hur man upplevde evakueringen av barn och konstverk. En hemlig underrättelsetjänst, dit man hade värvat tusentals stadsbor, kartlade medborgarnas stämningar. Eleverna kan reflektera över dessa krigstida fenomen och hitta paralleller till vår egen tid. Ett tillhörande pedagogiskt materialpaket skickas med e-post i samband med beställningen. OBS! Videon har svensk text. Dramat har gjorts i samarbete med DOT rf.


Målgrupp: årskurs 7-9 och andra stadiet
Läroplan: K1, K2, K3, K4, humanistisk-samhälleliga ämnen, modersmål och litteratur.

Beställningar och förfrågningar: hkm.peda@hel.fi.

Se Det mest värdefulla? -trailern här nedan!

 

På våren 2020 måste föreställningarna av det deltagande dramat i utställningen Sinnesstämning avbrytas. Dramat inspelades på hösten och finns nu att beställa avgiftsfritt. Ett tillhörande pedagogiskt materialpaket skickas med e-post i samband med beställningen.

OBS! Videon har svensk text.

Innehåll: Det deltagande dramat som riktar sig till årskurserna 7-9 och andra stadiet, berättar om hurdana sinnesstämningar det var i Helsingfors under krigsåren och hur man upplevde evakueringen av barn och konstverk. En hemlig underrättelsetjänst, dit man hade värvat tusentals stadsbor, kartlade medborgarnas stämningar. Eleverna kan reflektera över dessa krigstida fenomen och hitta paralleller till vår egen tid. Föreställningen för tittaren runt i utställningslokalen. Dramat har gjorts i samarbete med DOT rf.
Målgrupp: årskurs 7-9 och andra stadiet
Läroplan: K1, K2, K3, K4, humanistisk-samhälleliga ämnen, modersmål och litteratur.
Beställningar: endast via Kultus-kalendern.
Andra förfrågningar: hkm.peda@hel.fi, info@dotdot.fi

Läs mer om föreställningen

Se Det mest värdefulla? -trailern

 

 

 

DET MEST VÄRDEFULLA? 

 

Förra november hade det förflutit 80 år sedan Vinterkriget bröt ut. DOT rf och Helsingfors stadsmuseum erbjuder nu en möjlighet att behandla krigstiden med eleverna ur civilbefolkningens synvinkel.

 

 

 

 

LÄS mer under fliken: Det mest värdefulla

 


 

 

 

DE UNGA I KRIG

Deltagande föreställning

 13. – 27.2.2018 på svenska

och

28.2. - 23.3.2018 på finska

De ungas liv i Helsingfors våren 1918.

Hurdant var livet i Helsingfors våren 1918? Livsmedlen var på kort och folk köade efter mat. Många människor svalt. Folk demonstrerade, oroligheter och våldsåd var vanliga. Stadsborna var rädda för gatustrider och farliga sjukdomiar. En del unga deltog i underjordisk verksamhet eller i strider på den röda sidan. DOT rf:s dramapedagoger leder eleverna in i stämningarna våren 1918 samt ger dem uppgifter, med vilkas hjälp förståelsen för den svåra tisdsperioden kan öka. I dramaverkstaden tas upp kontroversiella frågor till diskussion, utan att ge deltagarna några färdiga svar. Vi hoppas att arbetet kring frågorna fortsätter i skolan med hjälp av inspirationsmaterial som DOT rf och stadsmuseet utarbetat.

 

DOTs Arbetsgrupp

Producent: Helsingfors stadsmuseum. Manus: Anna Finnilä, Anne Sandström och arbetsgruppen. Regi: Anne Sandström. Kostym: Sanna Pietilä. Teknik: Aslak Sandström.

Skådespelare och dramapedagoger: Iiris Autio och Elias Edström.

 

Målgrupp: åk 7-9, gymnasier och 2. stadet.
Tidpunkt: tis-fre 13.2.-27.2.2018 kl 9-10 och 10-11.
Läroplan: K1, K2. Åk 7-9, historia I3, gymnasier Hi3.

OBS! Bokningar fr.o.m. 6.11.2017 via Kultus - inlärningens kulturkalender.

https://www.kultus.fi/fi/tapahtumat/4809/de-unga-i-krig

 

Villa Hagasund

YHTEYSHENKILÖ

hkm.peda@hel.fi

TAPAHTUMANJÄRJESTÄJÄ

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo vie Helsingin menneisyyteen ja helsinkiläisten tarinoihin.