Fritidsverksamhet 
 

DOT har flyttat till egna lokaler och kommer att starta nya dramagrupper.

Målet för dramagrupperna är att utveckla uttrycksförmågan, både individuellt och i grupp. Under året fokuserar vi på olika uttryckssätt inom drama och teater: improvisation, röstanvändning, kroppsspåk, koncentrationsövningar, teaterlekar och rollspel. Vi jobbar med att skapa och upprätthålla en trygg atmosfär i varje grupp. 

I dramagrupperna hittar vi tillsammans på berättelser och provar på olika roller. En gemensam idé till föreställning skapas och ett manus utarbetas. Även färdig text används. Terminen avslutas oftast med en presentation av arbetet (demo) för familj och vänner.

Inga förkunskaper krävs, alla som är intresserade av teater och drama kan vara med! Vi ordnar inga inträdesprov till dessa dramagrupper. Alla duger som de är! Välkommen med!

Anmälningar: info(at)dotdot.fi, 045 - 899 1404

Plats: DOT, Kvarteret Victoria, Medelhavsgatan 14 (förutom Arbis seniordrama)

 

Dottingarna

För barn i åldern 7 – 12 år
Onsdagar kl 15 - 16.30, start 22.8
Dramapedagog: Minna Valkama
 

Välkommen med i Dottingarna!

Tycker du om att använda fantasi och hitta på? Att föreställa dig att du är någon annan och testa hur det känns? Vill du skratta och leka med andra som är lika fåniga som du? Är du mellan 7 och 12 år? Då är Dottingarna någonting för dig!

I den här dramagruppen övar vi på att uttrycka oss med kroppen och sinnet bl.a. genom teaterlekar och improvisation. Vi använder vår fantasi, hittar på olika scener och har roligt tillsammans. Kanske du också hittar nya kompisar samtidigt! 
Vi undersöker teaterns magiska rum och alla dess möjligheter - endast fantasin kan sätta gränser. Vi ses!

 

Improskuren - improvisation för vuxna

Datum (varannan onsdag): 12.9, 26.9, 10.10, 24.10, 14.11, 28.11
Tid: kl 18.30 - 20.30
Kursledare: Minna Valkama
 

Improvisationskvällarna bjuder på uppiggande omväxling i vardagen för vuxna. 
Deltagarna får ta del av olika improvisationsövningar och -spel som både stimulerar fantasin och samarbetsförmåga samt inbjuder till trevlig samvaro och gapskratt. Tidigare erfarenhet behövs inte! Improvisationskvällarna dras gladeligen på två språk.

Under kvällarna uppövas bl.a. förmågan att följa sina egna spontana impulser, förmåga att inte planera i förväg och mod att ge sig hän. Dessutom stimulerar improvisation kreativt tänkande, samarbete och lyhördhet, även problemlösningsförmåga, som är till nytta i vilken vardag som helst. Deltagarna har också chans att utforska nya sidor i sig själva, genom att bryta sina roller i vardagen genom att inta olika roller i fiktiva situationer.

Det viktigaste är att få ta del av en trygg och avspänd miljö där det är tillåtet att utforska möjligheter, göra bort sig och skratta mycket i gott sällskap.

Suomeksi: 
Improilloissa tunnustellaan m.m. kykyä seurata omia spontaanisia impulssejaan, kykyä olla suunnittelematta etukäteen sekä uskallusta heittäytyä luotuihin tilanteisiin. Lisäksi improvisoiminen virittää luovaa ajattelukykyä, yhteistyökykyä sekä kykyä kuunnella yhteistyökumppaneita. Ongelmanratkaisutaidotkin saattavat karttua, ja niistä on hyötyä arjessa kuin arjessa. Osallistujilla on myös mahdollisuus tutkia uusia puolia itsestään rikkomalla uurtuneita arjen rooleja eläytymällä fiktiivisiin rooleihin ja tilanteisiin.

Tärkeintä on saada olla turvallisessa ja rennossa ympäristössä, missä on lupa tutkia mahdollisuuksia, mokata ja ennen kaikkea nauraa hyvässä seurassa.

 


Seniordrama - i samarbete med Helsingfors Arbis


PÅ KOMMANDE:

Fysisk teater

För ungdomar i åldern 13 – 15 år
Veckodagen väljs senare
Dramapedagog: Elias Edström

 

Under kursen arbetar vi med kroppen och dess möjlighet att skapa och kommunicera. Vi jobbar med kroppsspråk, men kommer också att bekanta oss med mim, pantomim, improvisation etc. Vi kommer därtill att bekanta oss med texter och tillsammans utforska olika sätt att framföra dem. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursinnehållet.

 


Combodrama

 

För barn (i åldern 3 – 5 år) och föräldrar
Veckodagen väljs senare                          
Dramapedagog: Iiris Autio
 

DOT välkomnar små och stora med i dramats värld – tillsammans!

Combodrama är en ny dramagrupp där barn och föräldrar under ledning av en professionell dramapedagog leker teaterlek tillsammans. Målet är att skapa ett gemensamt utrymme där barn och vuxna agerar tillsammans och jämlikt inom leken. Vi provar på olika drama- och teaterbaserade övningar där vi via kroppsligt uttryck ger leken en konstnärlig form. Med kreativitet och tillsammans med andra skapas välmående och kontakt i en trygg miljö. 


 

Vid anmälan till dramagrupperna per e-post skall det i meddelandet framgå elevens och förälderns/föräldrarnas namn samt kontaktuppgifter. Därtill vilken skola och årskurs eleven går i. Våra dramalärare besvarar även eventuella frågor.