Tidsresor för seniorer 

En dag på landet

En minnesresa för seniorer till livet på landet förr i tiden. Arrangeras av DOT rf. på Hertonäs gård. 


Minnesresan är en dramalek som genom lekens magi tar dig till 1800-talet på Knusbacka bondgård där du får träffa folket på gården livs levande. Husmor har tappat sina nycklar, kom med och hjälp henne hitta dem! Du förvandlas till en person "förr i tiden", får gammaldags namn och kläder och får hjälpa till med sysslorna på gården. Du får t.ex. lyssna på historier om folktro som personerna berättar, smaka på en bit mat och sjunga sånglekar från förr i tiden. Allt detta i en äkta allmogemiljö på Knusbacka gård i Hertonäs. Använd dina sinnen och dina minnen och följ med på en tidsresa till förr i tiden!

Tidsresor ordnas på beställning.
Enligt önskemål förverkligas tidsresan på 45 minuter eller 1,5h.
Lämplig gruppstorlek 15 deltagare/grupp.

På Hertonäs gård och Knusbacka bondgård kan det vara utmanande att ta sig fram med bl.a. rullstol. Vänligen meddela om ni har någon funktionsnedsättning vi bör ta i beaktande. 
Ta kontakt så anpassar vi tidsresan enligt er grupps behov. Välkomna!

Till Hertonäs herrgård (Borgbyggarvägen 12) kommer man enkelt genom att ta metro till Hertonäs, och sedan ta buss (84-89) till hållplats Borgbyggarvägen (4039). Man kan även gå en 10 minuters promenad från metrostationen till gården. 

Tidsresan produceras av Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f., och förverkligas i samarbete Svenska Odlingens Vänner i Helsinge, Helsingfors stadsmuseum och Helsingfors Kulturcentral.