Vi vill tacka alla 70 personer i arbetsgruppen och alla samarbetsparter för Julstigen 2019.
Tack också till alla besökare som i år var ca 1500 personer.
Vi önskar Er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2020!

 


Julstigen var med på nyheterna! Så roligt!

 


Julstigen på Hertonäs gård 7.12.2019

 

Följ nedräkningen på evenemangssidan i Facebook:

 

Ett öppet, tvåspråkigt, gratisevenemang för hela familjen om gammaldags julfirande i Finland.

 

Helsingfors mest stämningsfulla julevenemang fyller i år 10 år!

 

DOT har sedan år 2006 ordnat tidsresor och stadsvandringar för barngrupper runt om i Helsingfors. På Hertonäs gård har tidsresorna ordnats under våren och sommaren sedan 2009. En dag frågade en av de besökande mammorna: “Kunde ni inte ordna en tidsresa som visar hur man firade julen förr i tiden också?” Det blev inspirationen till att ordna en tidsresa till julfirandet förr i tiden och kring det uppstod evenemanget Julstigen på Hertonäs gård.

Helsingfors mest stämningsfulla julevenemang ordnas i år lördagen 7 december kl 12 – 16 på Hertonäs gård. 

Välkommen till 1890 - talet! Stig in i herrgården och på Knusbacka bondgård och ta del av deras julförberedelser. På området rör det sig historiska karaktärer som du kan stanna och tala med. Du får också pröva på gamla sång- och ringlekar och njuta av musikuppträdanden och pop up - program. På området finns en julmarknad med glögg- och kaffeservering samt rustika jul- och hantverksprodukter till salu. För barn ordnas det pyssel och tomteskola. Välkommen med och se vart din stig leder!

 

Praktisk information

Största delen av programmet försiggår utomhus, så klä er varmt. Ni kan klä ut er till tomtar eller lucior, om ni vill. Ta även gärna med egen ficklampa att lysa vägen med när skymningen faller!

Fritt inträde. Ta med kontanter för eventuella inköp på julmarknaden.              

Adress: Hertonäs gård, Borgbyggarvägen 12, 00810 Helsingfors   

OBS! Begränsad mängd p-platser (Puutarhanikkarit och Hertonäs gård). Lämna gärna bilen hemma och använd kollektivtrafik, t.ex. metro till Hertonäs och 10 minuters promenad till Hertonäs gård.

 

Läs mer om en besökares upplevelser av Julstigen:

Tack, Kristiina: https://kristiinansilmukat.blogspot.fi/2017/12/herttoniemen-kartanon-joulupolku.html

Se Julstigens trailer: 

Video: Alisa Javits. Spelad in under Julstigen på Hertonäs gård 2016

 

 

Arrangör: Föreningen för Drama Och Teater, DOT rf

Våra samarbetspartners: Svenska Odlingens Vänner i Helsinge rf, Helsingfors stadsmuseum, Kultur och fritid / Helsingfors stad, Suomen Kansallisteatteri, Nylands hantverk rf, Restaurant Gamla Kvarnen, Finlands nationalopera och -balett, Svenska Teatern, Helsingfors Arbis,  Arkitektbyrå Fogel - Michael Ab, Stadin puutarhuri, PuutarhaNikkarit, Pesuheikki Oy, Ulf Nyberg Tec rakennuspalvelut,  K - Supermarket Hertta & Pikku-Hertta, Tiernapojat, Itä-Helsingin Musiikkiopisto,  SPR Herttoniemi samt föräldraföreningarna Botby och Steiner, Arla.

Vi tackar: Stiftelsen Tre Smeder, Kultur och fritid / Helsingfors stad, Museiverket, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Svenska kulturfonden, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Svenska folkskolans vänner r.f, 

13.12.2018

Så är Julstigen förbi för i år, evenemanget var väldigt lyckat och samlade ca 750 besökare.

DOT vill tacka alla som jobbat med oss i år och som deltagit i vår verksamhet. Vi går snart på jullov och är tillbaka i januari.

God jul och gott nytt år 2019!